PÈXIA MAMARIA

pexia mamaria

pexia mamaria

En aquelles dones que presenten ptosis mamària, és a dir quan, en visió de perfil de la mama, el mugró està més baix que el solc submamari indiquem una tècnica d'elevació de la mama denominada pèxia mamària.

L’objectiu al  remodelar el teixit glandular mamari és per aconseguir una mama plena, juvenil i elevada. La principal novetat consisteix que la forma i el pes de la mama no és suportat per la pell com en les tècniques clàssiques amb cicatriu en T invertida, si no que el pes és suportat per punts que es donen de les estructures glandulars que conformen la nova estructura de la mama en el múscul pectoral. Això permet que les cicatrius no es distenguin i que la mama romangui al seu lloc.

De la mateixa manera, utilitzem la nostra tècnica d'emplaçament del mugró a la part final de la cirurgia. Amb la nova tècnica desenvolupada per nosaltres, presentada al Congrés de la Societat Americana de Cirurgia Estètica i publicada en el "Aesthetic Surgery Journal", el disseny no implica l'extirpació prèvia de la pell de la zona on es col·locarà el mugró, sinó que l'emplaçament definitiu del complex arèola-mugró es fa al final de la intervenció, quan la mama ja està elevada i remodelada, permetent així la simetria amb la posició de l'altra mama.

Per a això es fa un disseny triangular previ a la intervenció, sent el vèrtex del triangle el lloc on col·locarem el mugró en el lloc desitjat sense cap condicionament previ, un cop acabada l'elevació. L'objectiu de la nostra tècnica és realitzar una adequada col·locació de la arèola, sense tensió, efectuant el procediment simètricament en ambdós costats sense ser condicionat pel disseny i la consegüent extirpació de la pell que s'efectua amb la tècnica de Lejour.

En cas de mames buides s'associa a la tècnica de la pèxia la col·locació d'una pròtesi d'augment en la mateixa cirurgia, utilitzant uns globus mesuradors que ens permetin triar la mida de la pròtesi més adequat a cada cas en concret.

Amb la nostra tècnica d'emplaçament del complex arèola-mugró un cop remodelada i elevada la mama a la posició correcta, la sutura de les estructures glandulars al múscul pectoral i la col·locació de pròtesis d'augment si cal, aconseguim molt bons resultats estètics en les pexias mamàries.

També podem realitzar lipofilling i augmentar la mama amb greix del propi pacient. De vegades realitzem el lipofilling i no fem servir pròtesi. Per poder fer-ho necessitem que la pacient tingui greix suficient.

A vegades a més de la col·locació de les pròtesis, si les mames estan una mica separades, fem dues mitjallunes amb lipofilling perquè el canal intermamari (canalillo) quedi més estret i les mames mes juntes i boniques.


CASTELLANO · CATALÀ · ENGLISH · FRANÇAIS · ITALIANO · DEUTCH · РУССКИЙ · العَرَبِيةُ