LIPOSUCCIÓ POSTMENOPÀUSICA

Liposucció postmenopàusica

Liposucció postmenopàusica

Liposucció de la dona postmenopàusica

En el nostre Institut hem posat en marxa un protocol de liposucció per a la dona postmenopàusica, ja que se li acumula greix a l'esquena i en els flancs, perdent la forma de la cintura.

La dona quan arriba al període premenopàusic pateix una sèrie de canvis hormonals, basats en l'alteració de la secreció de dues hormones principalment, la progesterona i els estrògens. A part de totes les manifestacions físiques que presenten aquests canvis hormonals, el descens d'aquestes hormones produeix un canvi molt important en la distribució de greix corporal, de manera que aquest greix passa a acumular-se en zones on no ho feia prèviament, generant una distribució andrògina (masculina) del greix.

Les principals zones on s'acumula greix en la dona en aquest període de la vida són l'esquena, flancs, abdomen, zona preaxilar de la mama i cara interna de braços.

En aquestes zones amb la tècnica de liposucció convencional s'aspira molt poc greix, sent a més molt dificultosa. Amb ajuda de la liposucció ultrasònica es pot realitzar una aspiració sense dificultat i a més la pell es retreu molt bé.

- Cara interna de braços
Es tracta amb liposucció ultrasònica de la mateixa manera descrita en l'apartat de zones especials.

- Zona d'esquena
En concret en la dona postmenopàusica, a causa de la redistribució del greix corporal aquesta és una zona que sol requerir tractament. Nosaltres vam realitzar la liposucció ultrasònica que permet una aspiració de greix amb mínim sagnat al que se li afegeix una major capacitat de retracció cutània. El resultat es perfila amb liposucció superficial amb cànules molt fines que eliminin totes les irregularitats que puguin quedar. Des de les incisions per a la liposucció de l'esquena també podem abordar la zona de la cua de les mames.

- Zona preaxilar de les mames
Es tracten des de les incisions de l'esquena amb el mateix protocol, solen ser cúmuls de greix, que formant un rodet, estan a continuació del solc cap a fora ocupant la regió lateral i cap a l'esquena.

- Zona De l'Abdomen
A l'abdomen es pot fer una liposucció molt moderada sempre que no tingui davantal abdominal sinó cal una lipoabdominoplastia.

- Zona dels Flancs
En la dona jove no sol acumular greix en els flancs ja que és una disposició de acumulo gras típica de l'home. La seva acumulació en la dona postmenopàusica els preocupa molt. Es tracta també amb liposucció ultrasònica, obtenint molt bons resultats estètics.

La liposucció d'aquestes zones característiques en la dona postmenopàusica associat a la liposucció en les zones clàssiques permet que les pacients recuperin una figura femenina i d'aspecte mes juvenil. Aquesta liposucció en la dona postmenopàusica no està protocol·litzada en la literatura científica mèdica i pensem que és de gran importància perquè es perd la silueta femenina sobretot a la zona de l'esquena, flancs i cintura...

Lipoescultura per remodelar la lipomatosi postmenopàusica.


CASTELLANO · CATALÀ · ENGLISH · FRANÇAIS · ITALIANO · DEUTCH · РУССКИЙ · العَرَبِيةُ