LIPOFILLING FACIAL

El rejoveniment facial ha de construir l'Oval facial, Rejovenir la mirada, suavitzar els solcs d'expressió i millorar la qualitat dels teixits

Per a això aprofitem la qualitat regenerativa del teixit adipós perquè entre les cèl·lules grasses es troben les cèl·lules mare o stem cells i la fracció estromal vascular.

El greix l´aspirem a baixa pressió amb l'ajuda d'una xeringa i una minicánula d'obtenció multiperforada. Un cop obtingut el greix es renta a cel tancat amb solució de Ringer Lactat. Aquest greix rentat es diu Microfat. Es pot injectar mitjançant una microcánula. Si l´injectem amb una agulla es diu Snif, (que és l'acrònim de single needle injection fat i va ser descrita per primera vegada al nostre llibre de lipoescultura: Liposucció en Cirurgia Plática i Estètica. ED. Salvat) Si aquest greix el traspassem 30 vegades entre dues xeringues es liqua i es forma una Emulsió que és una tècnica nostra i que la fem servir per omplir estructures molt superficials i per millorar la qualitat de la pell mitjançant mesoplàstia. Altres autors la filtren i l’anomenat  Nano fat, però es perden les fibres de col·lagen que són molt útils per omplir els microsolcs.

Vector Negatiu -Ulleres i Pòmuls-
Quan hi ha atròfia malar i la parpella inferior és molt llarga amb ulleres marcades i a més hi ha aplanament de l'oval facial es diu vector negatiu facial. Aquest fet pot ser congènit o causa de l'envelliment.
Després de la realització d'una rigorosa anamnesi es procedeix a realitzar la tècnica quirúrgica de Blefaroplàstia si es necessita i a continuació tractem les ulleres i el canal de la llàgrima amb Emulsió de greix injectat mitjançant micra cànula, seguidament realitzem lipofilling malar amb Microfat injectat amb túnels creuats a la regió malar amb un volum de 7-12 cc a cada costat amb l'ajuda d'una cànula de 1,6mm.

Entrecella
Les arrugues de l'entrecella donen un aspecte de mal geni  que no es correspon amb la realitat. El frunziment dels músculs corrugadors i procerus pot ser degut a moltes causes (moltes relacionades amb la visió). El tractament consisteix a inhibir la contracció d'aquests músculs (injecció de toxina botulínica, o mitjançant resecció endoscòpica o per via palpebral superior ...) i omplir l'arruga. Per a això utilitzem l'Emulsió de greix a la dermis injectada amb micro-agulla i/o  Snif subdèrmic.

Regió Temporal
De vegades apareix enfonsament a la regió temporal per atròfia. El farciment l'efectuem amb injeccions creuades de Microfat

Cua de la cella
A vegades realitzem una injecció de Snif en el terç extern de la celles, més lateral als vasos i nervis supraorbitaris i sobre del vorell orbitari, per elevar la cella.

Llavi
El llavi superior envellit és més llarg, amb el vermelló buit i les columnes del filtrum planes

A l'Institut evitem els farcits excessius dels llavis. Per rejovenir el llavi superior utilitzem Snif subdèrmic resseguint l'arc de Cupido. A continuació Snif intramuscular, per reconstruir els dos pilars del filtrum que amb l'envelliment s'han aplanat.

Al llavi inferior també resseguim la línia cutani-mucosa a la part central.

Si presenta línies verticals (codi de barres) les omplim amb Snif subdèrmic. Si són molt marcades preferim efectuar un tractament previ amb làser o dermoabrasió.

Solcs nasogenians
La caiguda dels pòmuls ocasionen unes depressions laterals que es diuen solcs nasogenians. El tractament de farciment l'efectuem amb Snif subdérmic longitudinal per omplir el solc i després Snif subdèrmic amb diverses aplicacions transversals.

Solcs de Titella
Als costats de les comissures del llavi inferior apareixen uns solcs que els tractem igual que els solcs nasogenians, mitjançant l'aplicació de Snif longitudinal per omplir i transversal subdèrmic per bloquejar la formació del solc.

Mesoplàstia
A vegades realitzem columnes tensionals ascendents a la regió malar i temporal per rejovenir la qualitat de la pell mitjançant microinjeccions dèrmiques de Emulssión de greix a causa de les cèl·lules mare, stem cells i a la fracció estromal vascular present en el teixit adipós. També podem afegir plaquetes estimulades amb ClCa ++ i / o vitamines.

Aquestes tècniques de rejoveniment facial són molt útils perquè milloren la qualitat dels teixits facials envellits. Es poden utilitzar associades a procediments quirúrgics però aquests han de ser conservadors sense amplis despagaments que impedirien la viabilitat d'aquests empelts. Aquestes  tècniques han estat publicades per nosaltres en el llibre: "Atlas of Minimal Invasive facelift: Facial Rejuvenation with Volumetric Lipofilling. Serra-Mestre, J.Mª., Serra-Renom, J.Mª. Ed. Springer-Verlag , 2016".


CASTELLANO · CATALÀ · ENGLISH · FRANÇAIS · ITALIANO · DEUTCH · РУССКИЙ · العَرَبِيةُ