LIFTING FRONTAL ENDOSCÒPIC

És molt important una valoració individual del terç superior facial, és a dir de la regió frontal. En aquells casos en què calgui per tenir les celles molt caigudes i moltes arrugues al front, es realitza un lífting frontal endoscòpic.

Clàssicament el lífting frontal implicava una incisió coronal completa, és a dir, de tota l'extensió coronal d'una orella a  l´altra. Aquesta cicatriu en el cuir cabellut ocasionava alopècies, perdudes de sensibilitat i el front molt ampla per causa de la tracció del penjoll frontal.

Lífting Frontal endoscòpic
Nosaltres  realitzem el lífting frontal a través de dues petites incisions en el cuir cabellut i mitjançant endoscòpia efectuem la dissecció controlada de tot el front.

En primer lloc  realitzem un abordatge subperiostic fins la vora orbitària i localitzem i respectem els vasos i nervis supraorbitaris i supratroclears.

A continuació efectuem el tractament del pla muscular. Amb visió endoscòpica procedim a la miectomia (resecció parcial) dels músculs Corrugadors i Procerus.

Si el front presenta arrugues molt marcades amb solcs en repòs, marquem aquestes arruga amb agulles per transfixió una a cada extrem de l'arruga. Mitjançant endoscòpia les localitzem i procedim a realitzar miectomías perpendiculars a la línia horitzontal de l'arruga en el múscul frontal i així desapareix l'arruga.

A nivell de la cua de la cella desinsertem el terç extern per aconseguir la seva elevació.

Seguidament, mitjançant un sistema de tracció-fixació externa en el cuir cabellut,  aconseguim l'elevació del terç extern de la cella i estirament de la pell frontal.

L'endoscòpia suposa una gran ajuda en la realització del lífting frontal i permet obtenir molt bons resultats estètics en el terç superior de la cara. En realitzar només dues petites incisions q evitem una gran cicatriu coronal i s'eliminen problemes d'alopècia cicatricial a la zona.

Si la deformitat no és tan acusada també tractem aquesta regió a través de la incisió de la blefaroplàstia superior com es descriu en l'apartat de cirurgia de la mirada.

Aquesta tècnica vam ser pioners al país i som autors del primer llibre d'endoscòpia per a cirurgia plàstica a nivell internacional (Endoscòpia en Cirurgia Plàstica i Estética, Ed.Masson. JMª Serra Renom).


CASTELLANO · CATALÀ · ENGLISH · FRANÇAIS · ITALIANO · DEUTCH · РУССКИЙ · العَرَبِيةُ