CIRURGIA DE LA MIRADA - BLEFAROPLÀSTIA

Cirurgia de la mirada - blefaroplàstia

Cirurgia de la mirada - blefaroplàstia

Tractament integral

Expressió del rostre
En la valoració completa de la cara es considera de gran importància l'aspecte de la mirada; una mirada d'aspecte cansat no depèn només de la presència de bosses o d'un excés de pell en les parpelles.

 Hem de valorar a cada pacient de forma individual i personalitzada, establint les necessitats de cada cas.

Són molts els aspectes que desllueixen o poden "envellir" la nostra mirada. És de gran importància la forma i posició de les celles (unes celles caigudes i corbades cap avall, donen un aspecte de tristesa), les celles amb dos arrugues verticals molt pronunciades (dóna aspecte de mal geni), la parpella superior amb molta pell ( dóna aspecte de vista cansada hi ha més dificulta l'obertura completa dels ulls a causa d'aquesta blefarocalasia generant una mirada poc lluminosa, trista). L'excés de greix (bosses) a la parpella inferior, la gent pensa que és per falta de son o vida dissipada però no és cert, gairebé sempre és congènit. Un ull semitancat i amb un eixe horitzontal inclinat cap avall associat a arrugues en el cant extern, de forma radial (potes de gall), col·labora també a donar aquest aspecte trist. L'extirpació de pell i bosses no soluciona el problema. L'altura de la parpella inferior, les ulleres, el canal de la llàgrima molt marcat donen aspecte d'envelliment.

La novetat en aquest tractament integral en el nostre Institut és que mitjançant una sola incisió en la parpella superior, amagada en el solc palpebral, i una altra en la conjuntiva de la parpella inferior que no es veu perquè és interna, podem tractar totes aquestes estructures.

A continuació descrivim les tècniques quirúrgiques utilitzades en el nostre Institut dins el context global de la cirurgia de la mirada.

Blefaroplàstia superior
Realitzem una extirpació de l'excés de pell en forma el·líptica, de manera que la cicatriu resultant coincideixi amb la vora superior del tars de la parpella superior. Amb això, la cicatriu coincideix amb el plec palpebral i no es nota. Respecte a les borses grasses han d'extirpar si existeixen tant la interna com la mitjana, però en la borsa mitja som molt conservadors en la seva resecció ja que una extirpació excessiva de la mateixa genera un aspecte esqueletitzat de l'ull.

Blefaroplàstia inferior
Efectuem la blefaroplàstia inferior per via transconjuntival, és a dir a través de la conjuntiva de la parpella inferior sense realitzar incisió a la pell. Amb això evitem cicatrius cutànies en la parpella inferior. Primerament col·loquem una lentilla de protecció sobre l'ull per evitar qualsevol lesió a la còrnia i accedim a les borses grasses a través de la conjuntiva, sempre entrant per sota del cartílag tarsal inferior per no danyar-lo. Un cop localitzades les tres borses grasses, es realitza l'extirpació de l'excés de greix.
Evitem la resecció de pell i múscul orbicular de la parpella inferior per evitar l'exposició de l'esclera i l'aparició d'un "ull rodó". Quan apareix un excés de pell molt exagerat en la parpella inferior es realitza una resecció de la mateixa mitjançant una petita incisió sota les pestanyes per via externa però sense seccionar mai el múscul orbicular, és a dir, extirpem les borses de greix per via transconjuntival i en alguns casos molt seleccionats ressequem  l'excés de pell per via externa, però sempre sent molt conservador.

Tear through
Per al tractament de la cadena de la llàgrima o "Tear Trough", que és aquesta depressió o solc que es dirigeix ​​des del cant intern cap avall, utilitzem la nostra tècnica personal de lipofilling mitjançant el farciment de la depressió amb Emulsió de greix líquid i cèl·lules mare col·locada en el pla subcutani i en la dermis per emplenar la depressió i millorar el color fosc de la pell en aquesta zona. Aquesta mateixa tècnica la utilitzem per omplir les ulleres perquè només amb l'extirpació de les bosses de greix no millora la mirada.

Alçada de la parpella inferior
La parpella inferior va des de les pestanyes fins la vora orbitària. A causa de la flacciditat, caiguda i buidament del pòmul, moltes vegades l'altura de la parpella inferior és excessiva i exagera molt les ulleres. Per al tractament global realitzem un petit lipofillig del pòmul amb Microfat a nivell del vorell orbitari, no per augmentar el volum dels pòmuls, sinó perquè la parpella inferior tingui l'alçada correcta.

Entrecella: Músculs Corrugadors i Procerus
Realitzem l'abordatge dels mateixos des de la mateixa incisió de la parpella superior realitzada en efectuar la blefaroplàstia superior. Cal una dissecció molt delicada per no danyar els nervis supraorbitari i supratroclear. Un cop localitzats, es realitza una miectomia parcial dels mateixos (tractament muscular). Amb això aconseguim un entrecella net amb una relaxació de les arrugues de l'expressió i una major lluminositat a la zona interciliar.

Elevació de la cua de la cella
Quan la cua de la cella es troba deprimida podem elevar-la des de la incisió de la parpella superior. Per a això desinsertem el retinacle suspensor de la cua de la cella i suturem el parènquima d'aquesta al periosti del vorell orbitari extern en la seva porció més superior tenint la precaució de fer-ho de manera profunda perquè no es noti externament i mesurant amb molta precisió l'altura amb la cella contralateral per aconseguir una correcta simetria.


CASTELLANO · CATALÀ · ENGLISH · FRANÇAIS · ITALIANO · DEUTCH · РУССКИЙ · العَرَبِيةُ