ABDOMINOPLÀSTIA

Abdominoplastia

Abdominoplastia

Abdominoplastia

La reconstrucció de la paret abdominal és una de les cirurgies estètiques més agraïdes. A vegades amb la maternitat o amb canvis importants de pes, amb múltiples dietes, la paret abdominal ha quedat distesa i flàccida. Aquesta distensió li dóna un aspecte globulós i de vegades també va acompanyat d'un davantal abdominal que li ocasiona malestar i que no ho soluciona amb dietes d'aprimament. També la diàstasis de rectes deixa la columna lumbar sense protecció a causa de la debilitat del cinturó pelvis i ocasiona lumbàlgies i dolors de columna.

Nosaltres hem dissenyat una tècnica molt avançada que s'ha publicat a la revista Plastic and Reconstructive Surgery que consisteix a realitzar plicatures musculars a demanda. En el seguiment dels nostres pacients amb la tècnica clàssica de plicatura muscular descrita per Pitanguy ens trobem que les pacients estaven satisfetes en estar de peu però si s'asseien, en molts casos apareixia bombament abdominal. Això ens motiu a realitzar les nostres plicatures a demanda. En primer lloc vam corregir la diàstasis de rectes amb la tècnica clàssica i a continuació vam asseure a la pacient 90ª i si apareix bombament tracem una línia horitzontal en el centre de la curvatura. Tornem a col·locar a la pacient en posició horitzontal i realitzem la plicatura horitzontal perpendicular a la sutura efectuada a corregir la diàstasis. A continuació tornem a seure a la pacient i si es torna a bombar per dalt o per sota o per ambdues parts, marquem el centre del bombament i tornem a efectuar les plicatures fins que la paret muscular amb la pacient asseguda, quedi completament plana.

Per planificar la intervenció, primerament cal efectuar una valoració anatòmica de totes les estructures a quatre nivells:

• En primer lloc com està la pell, si sobra o no pell, si té estries o no, si està distesa, si té cicatrius i on estan situades, si es podran extirpar o no i que no comprometin la vascularització de la plàstia.

• En segon lloc com està el greix si tenim excés de greix, si està distribuïda d'una forma asimètrica o hi ha acumulacions de greix sota l'estómac, en els flancs, a la cintura, a l'esquena etc.

• I en tercer lloc com està la paret muscular, si els músculs estan units, si hi ha bon to muscular i l'abdomen té forma de rellotge de sorra o si els músculs estan distesos i separats que tindrem una diàstasis de rectes.

• Si té una hèrnia umbilical o en una altra situació o una eventració.

Per a la planificació de la cirurgia hem de tenir en compte també dos punts, primer dissenyar una cicatriu que ens permeti extirpar tot el davantal o plega cutània. En segon lloc que la cicatriu ha de quedar amagada sota la roba interior i sota el banyador i per això li hem de donar-li una forma de U perquè no surti pels costats, per les engonals.

En dones de més edat hem de valorar si la muntanya de venus està molt horitzontal perquè així al fer aquesta cirurgia i quan tensionem aquesta zona, es pren verticalitat i es rejoveneixi, i també si és molt prominent i cal fer-li liposucció.

En la cirurgia fem la reconstrucció dels tres plans: cirurgia de la pell, remodelació del greix, amb liposucció, i tercer la plicatura dels músculs rectes i reconstrucció muscular.

Després es fa el tancament de la ferida amb sutura intradèrmica perquè no quedin marques de cremallera i després aconsellem al pacient que tingui dues setmanes per a un repòs relatiu abans de fer una activitat més enèrgica perquè la paret muscular quedi ben remodelada.

Amb totes aquestes mesures el resultat estètic és molt satisfactori.


CASTELLANO · CATALÀ · ENGLISH · FRANÇAIS · ITALIANO · DEUTCH · РУССКИЙ · العَرَبِيةُ